Sosyal Medya

Güncel

Bakanı Avcı’dan CHP’ye yanıt

Milli Eğitim Bakanı Avcı, CHP'nin çocuk istismarına yönelik eleştirilerine cevap verdi...



Eskişehir'de, Eskişehirspor için düzenlenen moral gecesinin çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Avcı, CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç'un ilk ve orta okulda okuyan çocuklar için yurt ve pansiyon açmanın Milli Eğitim Bakanlığı'nın görevi olduğu ve Karaman'daki çocuk istismarına ilişkin açıklamalarına cevap verdi.

“TAÅžIMALI EĞİTÄ°MÄ°N BAÅžLANGICI 28 ÅžUBAT SÃœRECÄ°NDE DAYATILAN 8 YILLIK EĞİTÄ°MDÄ°R”

Ä°ddialara yanıtı mecliste vermeyi düşündüğünü ama sorulan soru karşılığında cevap vereceÄŸini belirten Avcı, ortada birkaç tane bilgi yanlışı olduÄŸunu ve bunun düzeltilmesi gerektiÄŸini söyledi. CHP Sözcüsü Haluk Koç'un taşımalı eÄŸitimin 4+4+4 düzenlemesinden sonra ortaya çıkan bir zorunluluk olarak söylediÄŸini ifade eden Avcı, bunun doÄŸru olmadığını aktardı. Avcı, “Taşımalı eÄŸitimin baÅŸlangıcı 28 Åžubat sürecinde dayatılan 8 yıllık eÄŸitimdir. 8 yıllık kesintisiz eÄŸitim uygulaması baÅŸladığı zaman köylerde ortaokullar olmadığı için, köylerde ortaokul çağına gelmiÅŸ çocuklar ister istemez taşınmaya baÅŸladılar. Giderek köylerde ilkokula gidebilecek çocuk sayısı düştüğü için neticede o dönemin bir sonucudur taşımalı eÄŸitim. Yoksa 4+4+4 düzenlemesiyle buna getirilen yenilik, üçüncü 4 yani lise eÄŸitiminin de zorunlu eÄŸitim kapsamına alınmasıdır. Zaten köylerde lise olmadığı için taşımalı eÄŸitim 4+4+4 yüzünden çıktı demek bilgi yanlışı. Sayın Haluk Koç'un açıklamasına cevaben söylüyorum bunu. Yurt yaptırma, pansiyon yaptırma ortaöğretim düzeyindeki öğrenciler için yapılan çalışmalarla ilgili olarak da gereken rakamları daha sonra söyleyeceÄŸim ama Cumhuriyet tarihinin en fazla derslik, en fazla yurt, en fazla pansiyon yapılan dönemi bu dönemdir. Bunu da rakamlarıyla söyleyeceÄŸiz” dedi.

“YERÄ°NDE VE BÄ°R MÄ°LLÄ° EĞİTÄ°M BAKANI'NA YAKIÅžACAK ÃœSLUP Ä°LE SÖYLEDÄ°M”

Haluk Koç'un geçtiÄŸimiz günlerde Karaman'daki olaylara karşı “Milli EÄŸitim Bakanı susuyor” demeçlerine de yanıt veren Avcı, sözlerine şöyle devam etti:

“Åžimdi anladığım kadarıyla basın müşavirlikleri çok iyi çalışmıyor. Duydular veya duymadılar bilemem. Ama 25 Mart Cuma günü Mardin Artuklu Ãœniversitesi'nin tanıtım toplantısı yapıldı Ankara'da. Ä°ki Mardin vakfı tarafından. Ben o programın bitiminde Karaman'daki olaylarla ilgili olarak, Milli EÄŸitim Bakanlığı'nın sorumluluklarıyla ilgili olarak, bu konuda yaptıkları ve yapacaklarıyla ilgili olarak söylenmesi gereken her ÅŸeyi tek tek, tane tane o gün söyledim. Milli EÄŸitim Bakanlığı ne yapmıştır? Milli EÄŸitim Bakanlığı'nın sorumluluÄŸu nedir? Bu sorumluluÄŸunu nasıl yerine getirmektedir? Bununla ilgili açıklamaları ben 15 gün önce Ankara'da yaptım. Her gün çıkıp da ben onlarla bu tür polemiklere girmem. Milli EÄŸitim Bakanı olarak ben söylenmesi gerekeni zamanında, yerinde ve bir Milli EÄŸitim Bakanı'na yakışacak üslup ile söyledim. Çok merak ediyorlarsa, gözden kaçırmışlarsa, görmemiÅŸlerse basın müşavirlerine söylesinler önlerine getirsinler görüntülü olarak da var. EÄŸer bulamıyorlarsa bizim arÅŸivimizden onlara gönderelim. 25 Mart Cuma günü gereken açıklama tarafımdan Ankara'da ayrıntılı olarak yapılmıştır."

Bakan Avcı, yaptığı açıklamanın ardından basın mensuplarının Regaip Kandilini kutlayarak alandan ayrıldı.

Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.